Historisk arkiv

Øvelse med katastrofescenario

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har ansvaret for å koordinere en inter-nasjonal katastrofeøvelse som pågår i Mjøs-området i disse dager.

Øvelse med katastrofescenario

Øvelsen Triplex arrangeres i tidsrommet 6. – 10. september 2004. Det er en internasjonal beredskapsøvelse med et katastrofescenario der 25.000 mennesker fryktes omkommet som følge av oversvømmelse i en tenkt minoritetsstat ved Mjøsa.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har ansvaret for å koordinere øvelsen som gjennomføres i Mjøs-området.

Katastrofeøvelsen skjer i regi av International Humanitarian Partnership og gjennomføres i nært samarbeid med FN. Fra norsk side deltar blant annet Sivilforsvaret, Heimevernet, Flyktningerådet, Røde Kors, Norske Redningshunder og flere kommuner.

Sivil-militært samarbeid
Øvelsen går ut på å kartlegge situasjonen og behovet for internasjonal hjelp. En av hovedmålsettingene er praktiseringen av det sivil-militære samarbeidet. Krisehåndtering i det omfanget vi her snakker om forutsetter militær innsats i samarbeid med sivile og humanitære organisasjoner.

De deltakende organisasjonene vil øve taktisk i samarbeid på ledernivå med fokus på analyse, kommunikasjon, koordinering og etablering i felt.

Les mer om øvelsen på hjemmesiden til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.