Historisk arkiv

Antikorrupsjonsarbeidet videreføres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Antikorrupsjons- og hvitvaskingsprosjektet forlenges ut 2005 i sin nåværende form. Tiltakene som er satt i verk vil bli videreført med full styrke, skriver justisministeren. (08.11)

Dagens Næringsliv 8. november 2004

Antikorrupsjonsarbeidet videreføres

Av justisminister Odd Einar Dørum (V)

I en reportasje i Dagens Næringsliv 3. november med tittelen "Eva Jolys korrupsjonsprosjekt kan bli vraket" blir det hevdet at justisministeren vurderer å legge ned antikorrupsjons og hvitvaskingsprosjektet ledet av spesialrådgiver Eva Joly.

Det er faktisk det stikk motsatte som er tifelle. Eva Joly og prosjektet har utført, og utfører, et svært viktig arbeid. For å kunne oppsummere og dra best mulig nytte av resultatene, og avklare spørsmålet om videre oppfølging av arbeidet, er prosjektet forlenget. Isteden for å avvikle prosjektet i mai 2005, slik det opprinnelig var planlagt, har Justisdepartementet i budsjettproposisjonen orientert Stortinget om at prosjektet forlenges ut 2005 i sin nåværende form.

En slik kjøreplan er i full forståelse med Eva Joly og antikorrupsjons- og hvitvaskingsprosjektet. Innsatsen mot korrupsjon og hvitvasking avsluttes ikke ved årsskiftet 2005/06. De tiltak som er og blir satt i verk, blant annet gjennom handlingsplanen mot økonomisk kriminalitet og andre antikorrupsjonstiltak, vil bli videreført med full styrke.