Historisk arkiv

Doping - et samfunnsproblem?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 07/02
Dato: 21.01.2002
Kontaktperson: Eksp.sjef Paul Glomsaker, Idrettsavd., tlf. 22 24 80 52

Doping – et samfunnsproblem?

Kultur- og kirkedepartementet inviterer i samarbeid med Kontaktutvalget for antidopingarbeid i Norge et fagseminar om doping som samfunnsproblem onsdag 23. januar 2002.

I følge Toll- og avgiftsdirektoratet er det en betydelig økning i beslag av dopingmidler fra 2000 til 2001. Oslo politidistrikt vil under fagseminaret peke på hvilke store økonomiske gevinster som ligger i illegal omsetning av dopingmidler, og ta opp konkrete problemstillinger i forbindelse med lovforståelsen av straffelovens § 162 b om doping.

I flere rettssaker som omhandler grov vold og drap har misbruk av anabole steroider vært trukket fram som mulig forklaring på endring av adferd.

-Vi er fra før av kjent med at dopingmidler benyttes i lukkede subkulturer og kriminelle miljøer, og at misbruk av anabole steroider fører til økt aggressivitet, sier kultur- og kirkeminister Svarstad Haugland.

Kultur- og kirkeminister Svarstad Haugland mener det er gode grunner for å se nærmere på behovet for en skjerping av lovgivningen om doping. -Doping er ikke lenger bare et idrettsproblem, men et samfunnsproblem. Det er viktig at vi tar inn over oss disse endringene, sier kultur- og kirkeministeren.

Fagseminaret holdes onsdag 23. januar 2002 fra kl. 0900 til 1645 i Auditoriet R-5, Akersgt. 59.