Historisk arkiv

Kulturministeren til Canada

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 34/02
Dato: 06.05.2002
Kontaktperson: Underdirektør Åse Vøllo, tlf. 480 82 623

Kulturministeren til Canada

Kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland reiser til Canada i forbindelse med Kongeparets statsbesøk, som innledes i dag. Statsråden vil føre samtaler med sin kanadiske kollega, kulturminister Sheila Copps i Ottawa og med ledelsen i World Anti-Doping Agency (WADA) i Montreal.

Et viktig tema i samtalene med Copps vil være arbeidet for å sikre det kulturelle mangfold. Canada er et foregangsland på dette området, og i 1998 tok kulturminister Copps initiativ til å etablere "Internasjonalt nettverk for kulturpolitikk" - et uformelt kulturministerforum - som har satt kulturpolitiske spørsmål på sin dagsorden.

- I utformingen av en nasjonal kulturpolitikk har vi et ansvar for å treffe de nødvendige tiltak for å sikre vårt språk og vår kultur under økende press fra globalisering og raske teknologiske endringer, sier Svarstad Haugland. Den politiske utfordringen ligger i å finne midlene som bidrar til åpenhet, og samtidig ivaretar på nasjonalt nivå det kulturelle mangfold.

Statsråd Svarstad Haugland vil også ha møte med ledelsen i World Anti-Doping Agency (WADA) i Montreal. Norge har lenge vært en pådriver i det internasjonale antidopingarbeidet, og ser på WADA som et viktig virkemiddel for å styrke dette arbeidet.

- Etableringen av WADA er et viktig skritt for å kunne koordinere og effektivisere kampen mot doping innenfor idretten, sier Svarstad Haugland.

På møtet vil statsråden bl a drøfte WADAs fremtidige rolle, sentrale utfordringer og forutsetninger for å lykkes i antidopingarbeidet.