Historisk arkiv

Statsråden feiret Norsk Form

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 114/02
Dato: 12.12.02
Kontaktperson: Informasjonssjef Signe Bjørvik, tlf. 22 24 78 04

Statsråden feiret Norsk Form

- Hva er oppnådd med Norsk Form? Institusjonen har verken vært smakspoliti, arbeidet for en estetisk fasit eller ønsket å gi rettledning til det private rom. Norsk Form har derimot villet plassere fellesinstitusjonene og det offentlige rom i sentrum av folks bevissthet. Det har institusjonen lykkes med, understreket kulturminister Valgerd Svarstad Haugland i sin tale til Norsk Forms 10 års jubileum i kveld.

Kulturministeren roste 10 års jubilanten for at design, arkitektur og bygningsmiljø er satt så grundig på dagsordenen.

- Både politisk og blant publikum debatteres nå begrep som estetikk, offentlig rom, byrom, uterom og bygningsmiljø. Den brede interessen for og debatten omkring operasaken, Vestbaneutbyggingen og sist utbyggingen av Tjuvholmen, kan skyldes Norsk Forms nærvær og innsats som faginstans og premissleverandør, sa statsråd Svarstad Haugland.

- Vi vet at arkitektur og estetisk kvalitet har mye å si for trivsel og velvære for de fleste mennesker. For omgivelsene våre kan vi ikke velge bort. Derfor er det så viktig at kvaliteten på det vi omgir oss med er god. Jeg ønsker at Kultur- og kirkedepartementet som har det koordinerende ansvaret i regjeringen for estetisk kvalitet, skal satse på arkitektur og design også i året som kommer, avrundet kulturminister Valgerd Svarstad Haugland.