Historisk arkiv

To nye tilskuddsordninger på filmområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Pressemelding

Nr.: 79/02
Dato: 03.10.2002
Kontaktperson: Eksp.sjef Roy Kristiansen, Medieavd., tlf. 22 24 80 04

To nye tilskuddsordninger på filmområdet

Bevilgningen til Norsk filmfond foreslås økt med 17,4 mill. kroner til
234,1 mill. kroner i 2003. For å styrke den audiovisuelle sektoren foreslår regjeringen å opprette to nye tilskuddsordninger, til prosjektutvikling innenfor nye medier og til fjernsynsproduksjon av høy kvalitet.

- Den nye tilskuddsordningen skal sikre bedre tilgang til alternative produkter med norsk språk og kultur, understreker statsråd Svarstad Haugland i en kommentar til forslaget om å etablere en forsøksordning med tilskudd til prosjektutvikling innenfor nye medier. - Det er behov for alternativer til den ofte voldelige og actionpregede underholdningen som barn og unge møter gjennom dataspill, sier statsråden.

- Regjeringen foreslår også økt satsning på fjernsynsdramatikk ved å opprette en ny tilskuddsordning for fjernsynsproduksjoner av høy kvalitet, opplyser kultur- og kirkeminister Svarstad Haugland. Målgruppen for begge ordningene er uavhengige produsenter.

Regjeringen foreslår å avvikle driften av Norsk filmutvikling og konkurranseutsette kurs- og etterutdanningsvirksomheten på filmfeltet. Norsk filmutviklings øvrige oppgaver vil bli overført til Norsk filmfond. Omleggingen er i tråd med regjeringens arbeid for å modernisere, effektivisere og forenkle offentlig sektor.

Norsk filminstitutt forvalter tilskudd til ulike filmkulturelle tiltak. Regjeringen foreslår å øke tilskuddet fra 3,8 mill. kroner til 5,0 mill. kroner i 2003.

Tilskuddet til Vestnorsk filmsenter foreslås økt med 0,6 mill. kroner til
3,4 mill. kroner i 2003.