Historisk arkiv

En milliard til idrettsformål

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Dette er en god dag for breddeidretten. Vi satser på ytterligere utbygging av idrettsanlegg og bedre rammebetingelser for idrettslagene, slik det har vært bred enighet om i Stortinget, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland. (28.04.)

Nr.: 34/03
Dato: 28.04.2003
Kontaktperson: Eksp.sjef Paul Glomsaker, tlf. 22248050 og avd.dir. Rigmor Duun Grande, tlf. 22248074

En milliard til idrettsformål

Regjeringen har fordelt 1 050 mill. kroner av spillemidlene til idrettsformål. De statlige midlene skal bidra til at en større del av befolkningen får mulighet til å drive idrett og fysisk aktivitet, og da særlig barn og ungdom.

- Dette er en god dag for breddeidretten. Vi satser på ytterligere utbygging av idrettsanlegg og bedre rammebetingelser for idrettslagene, slik det har vært bred enighet om i Stortinget, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

- Forholdene skal legges til rette slik at flest mulig får mulighet til å drive idrett og fysisk aktivitet, sier Svarstad Haugland.

525millioner kroner til kommunene
Av beløpet på 1 050 mill. kroner avsettes 525 mill. kroner til idrettsanlegg i kommunene. Dette er en økning på 125 mill. kroner fra 2002. Fylkeskommunene fordeler 495 mill. kr som tilskudd til anlegg i kommunene. Prioriterte områder er nærmiljøanlegg og rehabilitering av eldre anlegg, samtidig som det gis plass for økte bevilgninger til nye anlegg. 30 millioner går som avsetning til et anleggspolitisk program. Hensikten er blant annet å stimulere til anleggsutbygging i tett befolkede områder, samt imøtekomme behovet for midler til mer kostnadskrevende utstyr.

Mer til lokale lag
Hovedfordelingen vil ytterligere styrke den statlige tilskuddsordningen til lokale lag og foreninger. Hele 105 mill. kroner er avsatt til dette formål, hvorav 2 mill. kroner vil gå til integreringsarbeid lokalt gjennom særforbundene. Dette vil også bidra til å bedre rammebetingelsene for det viktige arbeidet som gjøres for barn og ungdom i idrettslagene.

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité er tidligere tildelt 314,4 mill. kr.