Historisk arkiv

Kulturministeren på offisielt besøk til Kina

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Valgerd Svarstad Haugland er på offisielt besøk i Kina i tiden 21.-28. september. Under oppholdet skal hun bl.a. ha samtaler med den kinesiske kulturministeren Sun Jiazheng og idrettsministeren Yuan Weimin.

Pressemelding

Nr.: 77/03
Dato: 19.09.2003
Kontaktperson: Informasjonssjef Signe Bjørvik, tlf. 22 24 78 09

Kulturministeren på offisielt besøk til Kina

Kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland er på offisielt besøk i Kina i tiden 21.-28. september. Under oppholdet skal statsråden ha samtaler med den kinesiske kulturministeren Sun Jiazheng og idrettsministeren Yuan Weimin. Statsråden har med seg tre unge, talentfulle norske musikere til Kina. Disse vil gi en rekke konserter under statsrådens opphold, bl.a. i hovedstaden Beijing og i Shanghai.

- Når vi skal knytte kulturelle bånd over landegrenser, står kunsten og kunstnere i sentrum, sier statsråd Svarstad Haugland og tilføyer: - Jeg gleder meg til å introdusere kineserne for musikerne i mitt følge; Ernst Simon Glaser, cello, Håvard Stensvold, bassbaryton og Gunilla Süssmann, klaver. Disse musikerne skal også ha møter med og spille sammen med kollegaer ved musikkonservatoriet i Beijing og Shanghai.

Tema for statsråd Svarstad Hauglands samtaler med den kinesiske kulturministeren Sun Jiazheng vil være det kulturelle samarbeidet mellom Norge-Kina. Det arbeides for tiden med flere arrangementer knyttet til at det neste år er 50-årsjubileum for diplomatiske relasjoner mellom Norge og Kina. Det blir også en rekke felles kulturelle markeringer i sammenheng med Hundreårsmarkeringen i 2005, og i 2006 skal det markeres at Kina så tidlig som i 1906 fikk norsk konsulær-representasjon i Shanghai.

Kina har igangsatt en storstilt kultursatsing fram mot OL i 2008. I Beijing vil statsråden besøke den nye operaen som er under bygging. Videre vil Svarstad Haugland besøke flere store kulturinstitusjoner; teater, museer, musikkonservatorier og bibliotek i Beijing, Shanghai og i den gamle keiserhovedstaden Xian.

Den kinesiske kulturministeren Sun Jiazheng er ventet på gjenvisitt til Norge i slutten av oktober.