Historisk arkiv

Kulturministeren til ministermøte i Kroatia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland deltar på Internasjonalt Nettverk for Kulturpolitikks (INCP) årlige ministermøte i Kroatia 17. og 18. oktober. Hovedtema på møtet er en internasjonal konvensjon til fremme av kulturelt mangfold. (16.10.03)

Pressemelding

Nr.: 109/03
Dato: 16.10.03
Kontaktperson: Informasjonssjef Signe Bjørvik, tlf. 22 24 78 09

Kulturministeren til ministermøte i Kroatia

Kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland deltar på Internasjonalt Nettverk for Kulturpolitikks (INCP) årlige ministermøte i Kroatia 17. og 18. oktober. Hovedtema på møtet er en internasjonal konvensjon til fremme av kulturelt mangfold.

INCP er et uformelt internasjonalt nettverk av 53 kulturministre. Hvert år avholdes et ministermøte der aktuelle kulturpolitiske spørsmål, herunder strategier til fremme av kulturelt mangfold, drøftes. Tema for statsråd Svarstad Hauglands innlegg er fremme av kulturelt mangfold og finansiering av kulturlivet.

- Vern og fremme av kulturelt mangfold er viktig for å sikre at Norge også i fremtiden kan ha en selvstendig kulturpolitikk. Globaliseringen kan virke ensrettende og samtidig styrke mangfoldet. I et kulturpolitisk perspektiv innebærer det at en hele tiden må balansere mellom å hente inn gevinstene av globaliseringen og sette inn motstrategier der mangfoldet er truet, sier kultur- og kirkeminister Svarstad Haugland i en kommentar.

UNESCOs generalkonferanse vedtok nylig at det skal utarbeides en internasjonal konvensjon for å sikre kulturelt mangfold.

- Vedtaket på UNESCOs generalkonferanse er et gjennombrudd for INCPs arbeid for en internasjonal konvensjon om kulturelt mangfold. Det er nå opp til UNESCO å dra arbeidet videre. Det må bygges et sterkt fundament for konvensjonen. Det er derfor viktig at INCP og UNESCO har en felles forståelse av hovedprinsippene og målene for hva konvensjonen skal inneholde, påpeker statsråd Svarstad Haugland.