Historisk arkiv

Middelalderkirke i Aserbajdsjan gjenåpnes med norsk bistand

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Statssekretær Berit Øksnes Gjerløw er på offisielt besøk i Aserbajdsjan i tiden 25. - 29. september. Statssekretæren deltar blant annet på gjenåpningen av en middelalderkirke i fjellandsbyen Kish. (05.09.03)

Pressemelding

Nr.: 79/03
Dato: 25.09.03
Kontaktperson: Informasjonssjef Signe Bjørvik, tlf. 22 24 78 09

Middelalderkirke i Aserbajdsjan gjenåpnes med norsk bistand

Sheki i AserbajdsjanStatssekretær Berit Øksnes Gjerløw er på offisielt besøk i Aserbajdsjan i tiden 25. - 29. september. Under oppholdet skal statssekretæren ha samtaler med den Aserbajdsjanske kulturminister Polad Bül Bül og leder for statskomiteen for religiøse spørsmål Rafiq Alijev. Hun møter i tillegg representanter fra ulike kirker og trossamfunn.

- Det er stor interesse for Norge og norsk kultur i Aserbajdsjan, særlig etter at Thor Heyerdahl lanserte teorien om at vikingenes forfedre innvandret til Skandinavia fra Kaukasus. Jeg gleder meg blant annet til å besøke Udin-folket - en av de eldste folkegruppene man kjenner til i Aserbajdsjan, sier statssekretær Øksnes Gjerløw.

Statssekretæren deltar på gjenåpningen av en middelalderkirke i fjellandsbyen Kish. Kirken ble bygget allerede i det 11. - 12. århundre men har ikke vært brukt på mange år. Nå gjenåpnes den som museum. Normisjon står bak nyrestaureringen med betydelig støtte fra det norske Utenriksdepartementet. Heyerdahl var blant dem som viste stor interesse for kirken under restaureringsprosessen.