Historisk arkiv

Norske spilleregler ikke truet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Det er ingenting i EF-domstolens praksis som tilsier at det norske regelverket for pengespill og lotterier ikke kan opprettholdes. Dette sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland i en kommentar til EF-domstolens avgjørelse i går i den såkalte Gambelli-saken. (07.11.03)

Pressemelding

Nr.: 120/03
Dato: 07.11.03
Kontaktperson: Avdelingsdirektør Eivind Tesaker, tlf. 97 06 81 48

Norske spilleregler ikke truet

- Det er ingenting i EF-domstolens praksis som tilsier at det norske regelverket for pengespill og lotterier ikke kan opprettholdes. Dette sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland i en kommentar til EF-domstolens avgjørelse i går i den såkalte Gambelli-saken.

Kommersielle spilloperatører har hevdet at Norsk Tipping sitt monopol på pengespill i Norge er i strid med domstolens siste uttalelse om forståelsen av EU-rettens rekkevidde på pengespillområdet. Kultur- og kirkedepartementet mener imidlertid EF-domstolens uttalelse kun bygger på domstolens tidligere praksis og ikke inneholder noe nytt i forhold til norsk lovgivning.

EFTAs kontrollorgan ESA konkluderte senest i desember 2002 med at den daværende norske lotterilovgivningen ikke var i strid med Norge forpliktelser etter EØS-avtalen. ESA har senere mottatt klager på Stortingets vedtak om at Norsk Tipping skal få enerett på drift av utbetalingsautomater. Kultur- og kirkedepartementet kan ikke se at EF-domstolens uttalelse i Gambelli-saken har betydning for gjennomføringen av Stortingets vedtak. Departementet er kjent med at ESA har avventet sin konklusjon i saken, blant annet i påvente av EF-domstolens uttalelse i Gambelli-saken.