Historisk arkiv

349 millioner kroner til Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) tildeles 349 millioner kroner av det forventede spilleoverskuddet fra Norsk Tipping AS til fordeling i 2005. (17.12.04)

Pressemelding

Nr.: 160/04
Dato: 17.12.2004
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Paul Glomsaker, tlf. 22 24 80 50

349 millioner kroner til Norges Idrettsforbund og
Olympiske Komité

Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) tildeles 349 millioner kroner av det forventede spilleoverskuddet fra Norsk Tipping AS til fordeling i 2005. Dette ble vedtatt i statsråd fredag 17. desember. Tilskuddet representerer en økning på 9 mill. kroner i forhold til 2004.

NIF hadde ved årsskiftet en negativ egenkapital på 45 millioner kroner. Som følge av dette gjennomfører NIF nå en omfattende omstillingsprosess for å redusere administrative kostnader.

- Det er en viktig prosess NIF nå er inne i. Jeg håper at NIF klarer å utvikle sin organisasjon til det beste for idrettslagene rundt om i landet. For departementet er det avgjørende å sikre at spillemidlene til NIF bidrar til økt aktivitet for barn og ungdom lokalt. Tilskuddet for 2005 understøtter denne prosessen, kommenterer statsråd Valgerd Svarstad Haugland.

Tildelingen representerer et klarere skille mellom administrative kostnader og aktivitetstilskudd ved at administrasjonskostnadene nå er samlet og synliggjort.

Tilskuddet for 2005 innebærer 3 millioner kroner mer til lokale aktivitetstiltak for barn og ungdom gjennom særforbundene. I tillegg bidrar tildelingen til å avhjelpe den vanskelige økonomiske situasjonen for Olympiatoppen.

Stiftelsen Antidoping Norge er gitt et tilskudd på 18 millioner kroner for 2005 av det forventede spilleoverskuddet fra Norsk Tipping AS. Landslaget Fysisk Fostring i Skolen er gitt et tilskudd på kroner 750 000.