Historisk arkiv

Etablerer ABM-senter i Trondheim

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Kultur- og kirkedepartementet har i dag inngått avtale med Dora AS om nye lokaler for Statsarkivet i Trondheim. Lokalene vil samle Statsarkivets funksjoner på ett sted og bli et senter for arkiv, bibliotek og museum (ABM). (02.07.04)

Pressemelding

Nr.: 57/04
Dato: 02.07 2004
Kontaktperson: Avdelingsdirektør Stein Sægrov, tlf: 22 24 80 26

Etablerer ABM-senter i Trondheim

Kultur- og kirkedepartementet har i dag inngått avtale med Dora AS om nye lokaler for Statsarkivet i Trondheim. Lokalene vil samle Statsarkivets funksjoner på ett sted og bli et senter for arkiv, bibliotek og museum (ABM).

Lokalene vil også gi plass for Interkommunalt Arkiv Trøndelag, Byarkivet i Trondheim og deler av Universitetsbiblioteket i Trondheim.

Høsten 2002 påpekte Stortinget mulighetene for å utvikle et senter for arkiv, bibliotek og museum (ABM-senter) i og ved Dora-bunkeren. Avtalen mellom departementet og Dora AS blir et viktig element i utviklingen av ABM-senteret.

Utbåtbunkeren Dora 1 fra andre verdenskrig blir magasinplass for Statsarkivets materiale, mens publikumsfunksjoner og kontorer blir lokalisert i et nytt tilbygg. Tilbygget blir koblet til bunkeren med en glasspassasje. Statsarkivets leieareal blir 6.324 kvm. Av dette utgjør leiearealet i bunkeren 4.434 kvm. Statsarkivet skal ta i bruk lokalene fra 1. januar 2007.