Historisk arkiv

Spillemidler til Friluftslivets År 2005

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO) har fått tilsagn om 1 million kroner av spillemidlene til tiltak i Friluftslivets År 2005. (29.10.04)

Pressemelding

Nr.: 139/04
Dato: 29.10. 2004
Kontaktperson: Avd. dir. Ole Fredriksen, tlf. 22 24 80 66

Spillemidler til Friluftslivets År 2005

Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO) har fått tilsagn om 1 million kroner av spillemidlene til tiltak i Friluftslivets År 2005. - Som idrettsminister er det viktig å bidra til å gi hele familien tilbud om fysisk aktivitet, sier Valgerd Svarstad Haugland.

- Jeg er glad for å kunne gi et tilskudd til Friluftlivets År. Tiltak i skog og mark av stor betydning. Sist gang vi hadde et slikt år var i 1993, og et nytt år arrangeres nå etter ønske fra regjeringen, sier statsråd Valgerd Svarstad Haugland.

I Friluftslivets år vil det foregå en rekke forskjellige arrangementer over hele landet. - Målet er å stimulere og motivere til et mer aktivt liv utendørs og i naturen, sier Svarstad Haugland. Friluftslivets fellesorganisasjon (FRIFO) har fått ansvaret for planlegging og gjennomføring av året.

Tusenvis av aktiviteter vil i løpet av 2005 foregå ute i kommunene. Hver enkelt kommune vil få muligheten til å vise frem sin satsning på friluftslivet. I løpet av året skal en kommune bli hedret med tittelen Årets Friluftslivskommune.