Historisk arkiv

Vellykket satsing på Den kulturelle skolesekken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Regjeringens opptrapping av Den kulturelle skolesekken har ført til at alle elever i barne- og ungdomsskolen nå får et kulturtilbud på sine hjemsteder. Det er vi stolte av, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland. (25.10.04)

Pressemelding

Nr.: 135/04
Dato: 25.10.2004
Kontaktperson: Avd.dir. Stein Sægrov, 22 24 80 26

Vellykket satsing på Den kulturelle skolesekken

- Regjeringens opptrapping av Den kulturelle skolesekken har ført til at alle elever i barne- og ungdomsskolen nå får et kulturtilbud på sine hjemsteder. Det er vi stolte av, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland.

- Jeg er imponert over entusiasmen og kreativiteten som denne kultursatsingen har utløst i kommunene. Mange spennende prosjekter er satt i gang både på sentralt, regionalt og lokalt nivå. Jeg vil også framheve det gode samarbeidet mellom fylker, kommuner, skoler og kulturliv, sier kultur- og kirkeministeren.

Rikskonsertene har fått 19 mill. kroner gjennom Den kulturelle skolesekken for å gi et tilbud til alle kommunene som har stått på venteliste. Rikskonsertenes tilbud omfatter nå 410 kommuner, dvs. 94,5 prosent av elevene. I tillegg forvalter Riksutstillinger, Norsk scenekunstbruk, Norsk filminstitutt, Norsk kulturråd, Norsk Form og en rekke regionale kunstmuseer 14 millioner kroner i prosjektmidler.

Vitensentrene har fått 6 millioner kroner i prosjektstøtte og for å bygge opp formidlingstilbud til grunnskoleelever. Fylkeskommunene har fått 78 millioner kr, hvorav minst 30 prosent viderefordeles til kommunene.

I tillegg har ABM-utvikling fått 3 millioner kroner som deles ut til flerårige prosjekter innenfor litteratur, kulturarv og tverrfaglige prosjekter.

Den kulturelle skolesekken er inne i en opptrappingsfase. Kultur- og kirkedepartementet har for skoleåret 2004/2005 fordelt 120 millioner kroner. Alle prosjektene skal forankres i læreplanen for grunnskolen.

Pressemeldinger om Den kulturelle skolesekken i de enkelte fylker:

Akershus
Aust-Agder
Buskerud
Finnmark
Hedmark
Hordaland
Møre og Romsdal
Nord-Trøndelag
Nordland
Oppland
Oslo
Rogaland
Sogn og Fjordane
Sør-Trøndelag
Telemark
Troms
Vest-Agder
Vestfold
Østfold