Historisk arkiv

- Nyskapende timer i matematikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

- Barn vil glede seg til å ha timer i matematikk på Jærmuseet. Museet er nyskapende når det gjelder formidling, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland. I morgen åpner hun utstillingen "Alle teller" på Jærmuseets Sandnes-avdeling. (08.02.05)

Pressemelding

Nr.: 24/05
Dato: 08.02.2005
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Siv Haugan, tlf. 99 27 70 32

- Nyskapende timer i matematikk

- Barn vil glede seg til å ha timer i matematikk på Jærmuseet. Museet er nyskapende når det gjelder formidling, sier kultur- og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland. I morgen åpner hun utstillingen "Alle teller" på Jærmuseets Sandnes-avdeling.

Regjeringen oppfordret i januar museer til å satse mer på formidling av natur- og realfag til barn og unge. – Jeg er imponert over at Jærmuseet kun to uker etter åpner en utstilling som direkte følger opp regjeringens oppfordring, sier kulturministeren. Sandnes museum satser spesielt på å formidle matematikk og realfag til barn og unge

- Museet har lykkes med å kombinere kulturhistorisk formidling med nyskapende vitensentertenking. Dette engasjerer store og små til aktiv læring, sier statsråd Svarstad Haugland.