Historisk arkiv

Byfuglien fikk størst oppslutning blant biskopene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Flertallet av biskopene i Den norske kirke mener at generalsekretær Helga Haugland Byfuglien er best skikket til å bli ny biskop i Borg bispedømme. (08.09.05)

Pressemelding

Nr.: 129/05
Dato: 07.09.05
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Ole Herman Fisknes, tlf. 22 24 79 00

Byfuglien fikk størst oppslutning blant biskopene

Flertallet av biskopene i Den norske kirke mener at generalsekretær Helga Haugland Byfuglien er best skikket til å bli ny biskop i Borg bispedømme.

Åtte av biskopene har Byfuglien som sitt førstevalg. De øvrige to biskopene har satt prost Bjarne Olaf Weider og rektor Halvor Nordhaug som nr. 1, mens Byfulglien er deres andrevalg.

Biskopenes rangering:

Nr 1

Nr 2

Nr 3

Generalsekretær Helga Haugland Byfuglien

8

2

-

Prost Bjarne Olaf Weider

1

5

4

Rektor Halvor Nordhaug

1

3

6

Oversikten omfatter ti av landets 11 biskoper som nå har gitt sine uttalelser til departementet.

I likhet med biskopene har Borg bispedømmeråd og Kirkerådet uttalt at de ønsker Byfuglien som ny biskop i bispedømmet etter Ole Chr. Kvarme som tidligere i år ble utnevnt til biskop i Oslo. Også ved den rådgivende avstemningen fikk Byfuglien klart flest stemmer fra de stemmeberettigede gruppene (menighetsrådene, prestene og andre i vigslede stillinger i Borg bispedømme, landets proster og de teologiske professorene).

- Her har vi fått et svært klart votum for Helga Haugland Byfuglien. For KrF har det alltid vært viktig å følge det kirkelige votum, sier kirkeminister Svarstad Haugland. Statsråden vil nå følge ordinær prosedyre og ta dette opp i regjeringen før utnevnelse i kongelig statsråd. Utnevnelsen vil skje i løpet av september, sier Svarstad Haugland.