Historisk arkiv

Nytt offentlig utvalg skal se på statlig støttepolitikk til barne- og ungdomsorganisasjonene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Et offentlig utvalg som skal vurdere den statlige støttepolitikken overfor de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene er oppnevnt i statsråd. (15.09.05)

Nytt offentlig utvalg skal se på statlig støttepolitikk til barne- og ungdomsorganisasjonene

Et offentlig utvalg som skal vurdere den statlige støttepolitikken overfor de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene er oppnevnt i statsråd. – Barne- og ungdomsorganisasjonene står sentralt i barn og unges oppvekst. Vi må derfor sørge for at politikken overfor disse organisasjonene er i tråd med endringer i organisasjonslivet og i samfunnet, sier barne- og familieminister Laila Dåvøy.

- Barn og unge viser et stort engasjement, og mange lar dette komme til uttrykk gjennom barne- og ungdomsorganisasjonene. Men et samfunn i endring, der blant annet ny teknologi får stadig større plass i folks hverdag, åpner for nye former for deltakelse og engasjement. Dette påvirker organisasjonene og deres rolle i samfunnet, sier Dåvøy.

Utvalget skal på denne bakgrunn utrede prinsipielle spørsmål omkring de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene sin betydning i samfunnet, og utrede og komme med forslag til hvordan statlige myndigheter kan sikre best mulig rammevilkår for å fremme utvikling av og vekst i organisasjonene. Utvalget skal levere sin rapport innen 30. juni 2006.

- Vi har vært bevisst på at vi ønsker unge engasjerte mennesker inn i utvalget med kjennskap til barne- og ungdomsorganisasjoner og kjennskap til nye trender blant unge, sier Dåvøy om utvalgets medlemmer.

Utvalgets sammensetning:

Forsker Guro Ødegård (leder), Oslo (37)

Næringsrådgiver Dilek Ayhan, Bærum (26)

Student Hans Augun Parmann, Tromsø (23)

Nettredaktør Christoffer Grønstad, Gjøvik (27)

Student Christer Hodne Bjørge, Bergen (23)

Daglig leder Kristin Aase, Oslo (44)

Advokat Ramborg Elvebakk, Oslo (44)

Seniorforsker SveinIngve Nødland, Stavanger (50)

Lærer Alise Narjord, Røyken (26)

Mandat for offentlig utvalg som skal vurdere den statlige støttepolitikken til frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner