Historisk arkiv

Åpning av Rådehallen (flerbrukshall)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kultur- og kirkedepartementet

Tale av statssekretær Berit Øksnes Gjerløw

Åpning av Rådehallen (flerbrukshall)

Åpning av Rådehallen, Råde, 14. desember 2002

Kjære alle sammen.

Det er en stor glede for meg å bli invitert til å foreta åpningen av Rådehallen. Det er en stor dag for Råde kommune, nå når kommunens første flerbrukshall er på plass.

For et år siden gjestet kronprinsparet kommunen. Kronprins Haakon markerte starten på byggingen og dermed også starten på dugnadsinnsatsen med det "første spadestikket".

Det som kjennetegner arbeidet med Rådehallen er at den er bygget med hjelp av både den tradisjonelle dugnaden og gjennom særlig innsats fra bygdas næringsliv. Denne type samarbeid mellom den frivillige idretten og næringslivet er bra. Samarbeid på tvers av samfunnssektorer gir ofte gode løsninger.

Flere har gitt sitt bidrag til at hallen nå står ferdig, og flere vil få mulighet til å bruke den. En flerbrukshall er på mange måter et symbol på at felles innsats skaper felles glede.

Flerbrukshallen skal dekke manges behov, skal være åpen for flere idretter og aktiviteter, og skal invitere de fleste i denne bygda til felles aktivitet. Det er denne type hall som helt synlig gjenspeiler visjonen for den statlige idrettspolitikken: Idrett og fysisk aktivitet for alle.

På åpningen her i dag har vi sett mange av dem som skal fylle Rådehallen senere.

Rådehallen åpner sine dører for barn, ungdom og voksne,
for spill med og uten ball,
for dans og åpen lek,
den gir rom for gledesrop og trampeklapp,
den fylles gjerne med lukten av vafler og kaffe,
den gir rett og slett en mulighet for å kunne oppleve fellesskapet.

Og denne opplevelsen av fellesskapet strekker seg fra de som har bidratt til byggingen, til de som aktivt bruker hallen til idrett og fysisk aktivitet, og ikke minst til de som er tilskuere til idrettslige arrangement.

Jeg vil gratulere Råde kommune og dens innbyggere med den innsatsen de har gjort, og med den flotte flerbrukshallen som nå står ferdig til å tas i bruk.