Historisk arkiv

Carsten Smith inn i arbeidet med en nordisk samekonvensjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 70/2002
Dato: 05.07.2002

Carsten Smith inn i arbeidet med en nordisk samekonvensjon

Ministrene med ansvar for samiske saker i de nordiske land har tidligere besluttet å sette ned en ekspertgruppe for å utarbeide utkast til en nordisk samekonvensjon. Behovet og nytten av en slik konvensjon har tidligere vært understreket både av ulike samiske organer og av de tre samerettsutredningene i Norge, Sverige og Finland.

Det er nå klart at regjeringen vil oppnevne høyesterettsjustitiarius Carsten Smith til den nordiske arbeidsgruppen. Sametinget vil også oppnevne et medlem til gruppen.

Carsten Smith var den første leder av Samerettsutvalget, og hadde ansvar for den første delinnstillingen om samenes rettsstilling, som senere førte til at Sameloven ble vedtatt og Sametinget opprettet.

- Jeg er svært glad for at Smith har sagt seg villig til å gå inn i arbeidet. Hans juridiske autoritet og grunnleggende kunnskap om menneskerettigheter og samiske rettsforhold vil være av stor betydning i arbeidet med å få fram et godt utkast til konvensjon, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg

Arbeidsgruppen skal starte sitt arbeid ved årsskiftet.