Historisk arkiv

Mer miljøvennlig byggsektor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Ved årsskiftet avsluttes ØkoBygg, bygg-, anleggs- og eiendomsnæringens femårige program for en mer miljøeffektiv næring. KRD har støtte programmet i hele perioden og har gitt 6 millioner kroner i 2002

Pressemelding

Nr.: 85/2002
Dato: 20.09.2002

Mer miljøvennlig byggsektor

Økobygg

Ved årsskiftet avsluttes ØkoBygg, bygg-, anleggs- og eiendomsnæringens femårige program for en mer miljøeffektiv næring. Kommunal- og regionaldepartementet har støttet programmet gjennom hele programperioden og gitt 6 millioner kroner i 2002. Også andre departementer og underliggende etater har gitt betydelige bidrag.

- ØkoBygg har samlet en rekke departementer og representanter for en bredt sammensatt næring i et fruktbart samarbeidsprosjekt, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg, som er fornøyd med de resultatene som foreløpig er kommet på bordet. - Næringen har tatt ansvar. Både engasjement og kunnskap om miljøriktig prosjektering og bygging har økt betraktelig i løpet av de siste fem årene, blant annet som følge av ØkoByggs innsats, sier statsråden.

- Gjennom et nært samarbeid har vi mottatt nyttige innspill til videreutvikling av våre virkemidler. Bolig- og byggsektoren må bli mer miljøvennlig. Samtidig må ikke nye krav føre til store økninger i byggekostnadene. De konkrete prosjektene forteller om lavere utgifter som følge av energisparende tiltak og større bevissthet om arealbruk i prosjektene. Det viser også hvordan vi skal få reduserte mengder byggavfall og bedre inneklima for brukerne av byggene, sier Erna Solberg.

Internasjonal konferanse

ØkoBygg har hatt ansvaret for å arrangere den internasjonale konferansen Sustainable Building 2002 som skal avholdes i Oslo 23. - 25 september. 900 representanter fra 58 land vil være samlet for å dele erfaringer og ideer for en mer miljøvennlig framtid i bolig- og byggsektoren. Erna Solberg er leder av Global Conference Board for Sustainable building 2002. Mandag 23. september vil hun holde et av åpningsforedragene under temaet "Norges politikk for å løse miljøutfordringene i byggebransjen".