Historisk arkiv

Professor dr. juris Kirsti Strøm Bull vil være sekretær i arbeidet med en nordisk samekonvensjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 111/2002
Dato: 05.11.2002

[ Samisk versjon av pressemeldingen i PDF-format ]

Professor dr. juris Kirsti Strøm Bull vil være sekretær i arbeidet med en nordisk samekonvensjon

Kommunal- og regionaldepartementet har i samråd med kommende leder, høyesterettsjustitiarius Carsten Smith, oppnevnt Kirsti Strøm Bull som sekretær av arbeidet med nordisk samekonvensjon.

Professor dr. juris Kirsti Strøm Bull har sagt seg villig til å påta seg dette arbeidet.

Strøm Bull er professor i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo og har ledet reinlovutvalget som i fjor la fram endringer til reindriftsloven. Hun er medlem av Samerettsutvalget som utreder retten til og disponering og bruken av land og vann i samiske bruksområder utenfor Finnmark fylke. Strøm Bull er også ansatt i halv stilling ved Nordisk Samisk Institutt i Kautokeino hvor hun arbeider med sedvanerettslige spørsmål.

- Jeg er svært glad for at Strøm Bull har påtatt seg sekretæroppgaven for ekspertgruppen. Hennes faglige bakgrunn og erfaring og kjennskap til ulike rettslige problemstillinger i forhold til samiske næringer og det samiske samfunnet, er verdifullt i dette arbeidet, sier statssekretær Anders Eira i Kommunal- og regionaldepartementet.

- Ekspertgruppen starter sitt arbeid ved årsskiftet og vil arbeide i 3 år. Den endelige sammensetningen av ekspertgruppen blir endelig bekreftet i sameministrenes og sametingspresidentenes fellesmøte 13. november i Helsingfors, sier Anders Eira.