Historisk arkiv

- Regjeringen gir Drammen større ansvar!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 58/2003
Dato: 09.05.2003

- Regjeringen gir Drammen større ansvar!

Drammen får godkjent forsøk innenfor områdene barnevern, vei og trafikk. Dette går frem av storbymeldingen, der Regjeringen gir storbyene mer ansvar og myndighet gjennom forsøk. Storbyene får dermed ansvaret for flere oppgaver som i dag er statlige eller fylkeskommunale for en periode på fire år fra 1. januar 2004.

- Når Drammen får godkjent forsøk med barneverntjenesten, er det ut fra en tro på at de største byene kan ta ansvar for flere oppgaver. Dette ønsker vi å prøve ut gjennom å gi storbyene ansvar for oppgaver gjennom forsøk, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

- Vi mener Drammen har gode forutsetninger for å løse en krevende oppgave som barneverntjenesten på en god måte, og det er interessant å se det kommunale og fylkeskommunale barnevernet i sammenheng. Et mer sammenhengende og helhetlig kommunalt ansvar for viktige velferdstjenester kan gi brukerne en enklere, tryggere og en mer individuell behandling, sier kommunalministeren videre.

- Regjeringen ønsker også å prøve ut en mer samordnet forvaltning av vei- og trafikkregulering lokalt. Det er grunn til å tro at en større samordning på dette området kan gi et bedre tjenestetilbud for brukerne og større klarhet i ansvarsfordelingen, fortsetter kommunalministeren.

- Gjennom disse og tilsvarende forsøk i de andre storbyene følger Regjeringen opp en overordnet politikk som innebærer at flere oppgaver skal løses og beslutninger fattes nærmest mulig innbyggerne. Dette styrker lokaldemokratiet og innbyggernes mulighet til å påvirke innholdet i tjenestene, avslutter Solberg.

 Her finner du storbymeldingen.