Historisk arkiv

- Regjeringen gir Kristiansand større ansvar!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 57/2003
Dato: 09.05.2003

- Regjeringen gir Kristiansand større ansvar!

Kristiansand får overta ansvaret for fylkeskommunens kulturminnevern som et forsøk. I storbymeldingen som Regjeringen legger frem i dag får storbyene ansvar for flere oppgaver som i dag er statlige eller fylkeskommunale for en periode på fire år fra 1. januar 2004.

- Fordi kulturminner og kulturmiljø er en viktig ressurs i fremtidens byutvikling er det avgjørende at byene får større tillit og ansvar for bruk og vern av kulturminner, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

- Vi ser at det er et stort ønske fra flere av byene om et større ansvar for kulturminnevern. Regjeringen imøtekommer storbyenes ønsker på dette og en rekke andre områder, sier kommunalministeren.

- Gjennom dette og tilsvarende forsøk i de andre storbyene følger Regjeringen opp en overordnet politikk som innebærer at flere oppgaver skal løses og beslutninger fattes nærmest mulig innbyggerne. Dette styrker lokaldemokratiet og innbyggernes mulighet til å påvirke innholdet i tjenestene, avslutter Solberg.

Det kan også være aktuelt med en overføring av oppgaver fra Riksantikvaren til Kristiansand etter nærmere bestemte kriterier. Det tas sikte på videre dialog mellom Kristiansand kommune, Miljøverndepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet om dette.

 Her finner du storbymeldingen.