Historisk arkiv

- Regjeringen gir Stavanger større ansvar!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 56/2003
Dato: 09.05.2003

- Regjeringen gir Stavanger større ansvar!

Stavanger får ansvaret for samordning av Aetat, trygdeetat og sosialtjeneste (SATS) i en forsøksperiode på fire år. Kommunen får også overta ansvaret for fylkeskommunens kulturminnevern gjennom forsøk. Dette går frem av storbymeldingen som Regjeringen legger frem i dag. Regjeringen ønsker å gi storbyene ansvar for flere oppgaver som i dag er statlige eller fylkeskommunale.

Det kan i tillegg være aktuelt med en overføring av oppgaver fra Riksantikvaren til kommunen etter nærmere bestemte kriterier. Det tas sikte på videre dialog mellom Stavanger kommune, Miljøverndepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet om dette. Forsøkene settes i gang fra nyttår.

- Samordning av de viktigste velferdstjenestene kan gi brukerne en enklere, tryggere og en mer individuell behandling. Det samordningsansvaret for Aetat, trygdeetat og sosialtjeneste som Stavanger får, gir kommunen større mulighet til å se velferdsordningene i sammenheng med andre viktige kommunale oppgaver, uttaler kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

- De store byene har gode forutsetninger for å løse flere oppgaver og påta seg et større ansvar hvis de bare får muligheten. Forvaltning av kulturminnevernet er et godt eksempel, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

- Gjennom disse og tilsvarende forsøk i de andre storbyene følger Regjeringen opp en overordnet politikk som innebærer at flere oppgaver skal løses og beslutninger fattes nærmest mulig innbyggerne. Dette styrker lokaldemokratiet og innbyggernes mulighet til å påvirke innholdet i tjenestene, avslutter Solberg.

 Her finner du storbymeldingen.