Historisk arkiv

- Regjeringen gir Tromsø større ansvar!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 55/2003
Dato: 09.05.2003

- Regjeringen gir Tromsø større ansvar!

Tromsø får forsøk med etablering av førstelinjetjeneste innen SATS (samordning av Aetat, trygdeetaten og sosialtjeneste). Det går frem av storbymeldingen som Regjeringen legger frem i dag. Regjeringen vil gi storbyene ansvar for flere oppgaver som i dag er statlige eller fylkeskommunale for en forsøksperiode på fire år fra 1. januar 2004.

Forsøk med ansvar for bestemmelser i plan- og bygningsloven som gjelder kulturminner skal diskuteres nærmere mellom Tromsø kommune, Miljøverndepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet.

- Forsøk til storbyene med økt ansvar og myndighet er en måte å vise storbyene tillit til at de kan løse flere oppgaver. Det er også Regjeringens måte å vise at vi tar storbyenes situasjon og behov på alvor, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

- Vi har forsøkt å imøtekomme alle storbyene på deler av dere søknader, slik at alle skal få muligheten til å vise at de kan. Etablering av en kommunal førstelinjetjeneste innen sentrale og viktige tjenesteområder som SATS tror vi kan være med på å gi brukerne et bedre og mer oversiktlig tjenestetilbud, sier kommunalministeren.

- Det er samtidig interessant for staten å se på forsøk innen ulike områder, slik at vi kan få det mangfold og sammenligningsgrunnlag som er nødvendig for å kunne vurdere eventuelle varige oppgaveendringer på sikt, sier Solberg. - Gjennom dette og tilsvarende forsøk i de andre storbyene følger Regjeringen opp en overordnet politikk som innebærer at flere oppgaver skal løses og beslutninger fattes nærmest mulig innbyggerne. Dette styrker lokaldemokratiet og innbyggernes mulighet til å påvirke innholdet i tjenestene.

 Her finner du storbymeldingen.