Historisk arkiv

- Regjeringen gir Trondheim større ansvar!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 54/2003
Dato: 09.05.2003

- Regjeringen gir Trondheim større ansvar!

Trondheim får et helhetlig ansvar for alle barnevernsoppgaver i kommunen i en fireårig forsøksperiode. Det forutsettes også at kommunen overtar drifts- og eieransvar for aktuelle institusjoner i kommunen.

Dette går frem av storbymeldingen som Regjeringen fremmer for Stortinget i dag. Regjeringen ønsker å gi storbyene ansvaret for flere oppgaver som i dag er statlige eller fylkeskommunale for en periode på fire år fra 1. januar 2004.

- I dag er barneverntjenesten delt mellom to nivåer – kommunalt og fylkeskommunalt. Jeg ser med stor interesse på forsøk med kommunalt ansvar for hele barneverntjenesten, slik at ett forvaltningsnivå får et samlet ansvar for tjenesten, uttaler kommunal- og regionalminister Erna Solberg. – Jeg tror at dette kan gi et mer helhetlig og sammenhengende tjenestetilbud til beste for brukerne.

- Gjennom dette og tilsvarende forsøk i de andre storbyene følger Regjeringen opp en overordnet politikk som innebærer at flere oppgaver skal løses og beslutninger fattes nærmest mulig innbyggerne. Dette styrker lokaldemokratiet og innbyggernes mulighet til å påvirke innholdet i tjenestene, avslutter Solberg.

 Her finner du storbymeldingen.