Historisk arkiv

Alle statlige etater skal kunne bruke samisk tegnsett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Samisk og norsk er likeverdige språk i Norge. Et av de viktigste tiltakene for å sikre samisk språk, er å tilrettelegge for bruken av samisk tegnsett i datasammenheng. (12.05.2003)

Pressemelding

Nr.: 61/2003
Dato: 12.05.2003

Alle statlige etater skal kunne bruke samisk tegnsett

Samisk og norsk er likeverdige språk i Norge. Et av de viktigste tiltakene for å sikre samisk språk, er å tilrettelegge for bruken av samisk tegnsett i datasammenheng. Regjeringen har derfor bestemt at statlige etater skal vurdere eget behov for å bruke samisk tegnsett.

- Regjeringen ønsker så raskt som mulig å tilrettelegge for bruk av samisk i datasammenheng i den offentlige sektor, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg. Regjeringen har derfor bestemt at statlige etater skal vurdere bruk av samisk tegnsett. Hver etat må vurdere eventuell tilpassing til samisk ut fra behov og relevans i forhold til samiske brukere. Det vil være naturlig at etatene legger til rette for samisk tegnsett etter hvert som programvare/plattformer oppgraderes.

For å gjøre det enklere for offentlige virksomheter å ta i bruk samisk tegnsett, vil Kommunal- og regionaldepartementet etablere en kompetansebase og et eget nettsted for samisk tegnsett og IKT. Kompetansebasen vil være i virksomhet tidlig høsten 2003. Det er Norsk Teknologisenter som skal drive kompetansebasen på oppdrag fra Kommunal- og regionaldepartementet.