Historisk arkiv

Regjeringen gir Vestlandsrådet større ansvar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

(14.05.2003)

Pressemelding

Nr.: 63/2003
Dato: 14.05.2003

Regjeringen gir Vestlandsrådet større ansvar

Vestlandsrådet (Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane fylkeskommuner) får overta flere samferdselsoppgaver fra staten for å styrke sin rolle som regional utviklingsaktør. Dette er klart etter at Regjeringen nå har godkjent av forsøk med oppgavedifferensiering. Forsøket starter i 2004, og vil gå over fire år.

- Vi ønsker å vinne erfaringer med alternative måter å organisere oppgaveløsningen på. Målet er å legge til rette for en oppgaveløsning som gir brukerne et bedre tjenestetilbud, og en bedre utnyttelse av offentlige ressurser, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

Vestlandsrådet får overta ansvaret for oppgaver innen samferdsel. Disse oppgavene omfatter planlegging, prioritering av investeringsmidler knyttet til øvrig riksveinett inklusiv midler til økt kompensasjon for arbeidsgiveravgift, og anbudsprosess og prioritering av midler til fergene på øvrig riksveinett, på et senere angitt tidspunkt. Tiltaket må tilpasses forsøk med kollektivtransport i Bergen.

- Det er interessant med et samarbeid mellom fylkeskommunene på dette området. Et fylkessamarbeid om oppgaver innen samferdsel på Vestlandet kan være med på å ivareta denne regionens spesielle behov, for eksempel knyttet til fergedrift, sier kommunalministeren.

Det er også godkjent forsøk i Oppland fylkeskommune og Buskerud, Telemark og Vestfold fylkeskommuner.