Historisk arkiv

Stifinnerprogrammet - modernisering for velferd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet har i dag valgt ut kommunene som får være med i et nytt og omfattende omstillingsprogram. Programmet skal støtte og motivere kommunene i bruk av nye virkemidler i moderniseringsprosessen. I tillegg til bydel Alna i Oslo kommune skal kommunene Tingvoll, Vadsø, Sogndal, Herøy, Bømlo og Porsgrunn delta. (01.10.2003)

Pressemelding

Nr.: 142/2003
Dato: 01.10.2003

Stifinnerprogrammet – modernisering for velferd

Kommunal- og regionaldepartementet har i dag valgt ut kommunene som får være med i et nytt og omfattende omstillingsprogram. Programmet skal støtte og motivere kommunene i bruk av nye virkemidler i moderniseringsprosessen. I tillegg til bydel Alna i Oslo kommune skal kommunene Tingvoll, Vadsø, Sogndal, Herøy, Bømlo og Porsgrunn delta.

- Dette er syv spennende kommuner som viser entusiasme og evne til å gjennomføre helhetlige endringsprosesser, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

- Vårt mål er bedre og mer brukertilpassede velferdstjenester til innbyggerne. Sammen med kommunene i programmet vil vi prøve ut nye virkemidler for å nå målet.

Kommunalministeren har store forventninger til programmet.

– Vi trenger å få fram gode eksempler, som igjen kan gi inspirasjon, kunnskap og nyttig erfaring til andre kommuner, sier Erna Solberg. - Felles for deltakerkommunene er et behov og ønske om å gjennomføre et mer helhetlig omstillingsarbeid hvor nye virkemidler vil bli tatt i bruk.

- Kan innbyggerne få større valgfrihet, har tjenestene tilfredsstillende kvalitet, kan tjenestene bli produsert mer effektivt, og kan vi samarbeide bedre med innbyggere og brukere? Dette er bare noen av spørsmålene vi ønsker å få kunnskap om gjennom omstillingsprogrammet, avslutter Erna Solberg.

Programmet løper ut 2005 med mulighet for forlengelse ut 2006.