Historisk arkiv

Folkeavstemningen i Kristiansund og Frei

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Flertallet i kommunene sa ja til en sammenslutning. De vil nå kunne bli en mellomstor norsk kommune med om lag 22 000 innbyggere. (22.03.2004)

Pressemelding

Nr.: 38/2004
Dato: 22.03.2004

Folkeavstemningen i Kristiansund og Frei:

- Gledelig resultat, sier Erna Solberg

- Dette er et gledelig resultat, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg i en kommentar til resultatet av den rådgivende folkeavstemningen i Kristiansund og Frei kommuner i Møre og Romsdal mandag. Flertallet i begge kommunene sa ja til en sammenslutning. Frei og Kristiansund vil nå kunne bli en mellomstor norsk kommune med om lag 22 000 innbyggere.

Kommunalministeren går ut fra at kommunestyrene i både Frei og Kristiansund følger rådet fra sine innbyggere. - Inntrykket mitt er at lokalpolitikerne har gjort et godt og grundig informasjonsarbeid om konsekvensene av en sammenslutning.

- Etter mitt syn har innbyggerne i de to kommunene truffet en fremtidsrettet beslutning som medfører at kommunene vil stå bedre rustet til å møte fremtidige krav og utfordringer fra sine innbyggere, sier Erna Solberg.

Kommunene har forut for den rådgivende folkeavstemningen gjennomgått en prosess der konsekvenser av en sammenslutning er blitt utredet og vurdert. Denne prosessen har vært støttet økonomisk av Kommunal- og regionaldepartementet. Kommunestyrene i de to kommunene skal nå behandle saken og ta stilling til om vil de følge innbyggernes råd og vedta sammenslutning.