Historisk arkiv

Schengen-seminar i Oslo mandag 28. juni

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Seminaret arrangeres av den nederlandske og den norske regjering og finner sted på Hotel Continental. Etter seminaret vil det bli arrangert en pressekonferanse kl. 15.00. Nærmere detaljer om pressekonferansen vil komme mandag morgen. EUs medlemsland deltar med toppfolk knyttet til grensekontroll og migrasjon. Det kommer nærmere 50 deltakere fra EUs medlemsland til Oslo for å delta. (24.06.04)

Kommunal- og regionaldepartementet
Justis- og politidepartementet

Presseinvitasjon

Nr.: 36/2004
Dato: 24.06.2004

Schengen-seminar i Oslo mandag 28. juni

Den nederlandske og den norske regjering samarbeider om et viktig arrangement i Oslo kommende mandag – 28. juni. Det dreier seg om et seminar med temaet "Et utvidet Europa og nye yttergrenser". Bakgrunnen er at den nederlandske regjering overtar formannskapet i EU for 2. halvår 2004 fra 1. juli. I samme periode skal Norge lede ministerrådets møter i Schengen-samarbeidet.

Seminarets vertskap er den nederlandske immigrasjons- og integrasjonsminister Rita Verdonk, og fra norsk side kommunal- og regionalminister Erna Solberg og justisminister Odd Einar Dørum. EUs medlemsland deltar med toppfolk knyttet til grensekontroll og migrasjon. Det kommer nærmere 50 deltakere fra EUs medlemsland til Oslo for å delta.

Temaer som vil bli behandlet på seminaret er:

Nye Schengen yttergrenser:

  • Konsekvenser av nye yttergrenser etter utvidelsen av EU.
  • Hvordan unngår vi å skape nye skillelinjer?
  • Hvordan vil de nye Schengen-forpliktelsene bli håndtert i samarbeidet mellom nye og ”gamle” medlemsland?

Hvordan behandler vi illegal innvandring uten å bli en mur mot omverdenen?

  • Hvordan skiller vi mellom legal og illegal innvandring?
  • Hvordan skiller vi i praksis behandlingen av borgere fra land utenfor Schengen som har henholdsvis lovlig og ulovlig opphold i Schengen-landet?
  • Hvordan skal vi utvikle innvandringspolitikken i lys av utfordringene som illegal innvandring reiser?

Seminaret finner sted på Hotel Continental. Etter seminaret vil det bli arrangert en pressekonferanse kl. 15.00. Nærmere detaljer om pressekonferansen vil komme mandag morgen.