Historisk arkiv

Verdiskaping i fiskeindustrien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet har bevilget 2 millioner kroner til Norsk Tradisjonsfisk. Norsk Tradisjonsfisk har som hovedmål å øke verdiskapingen i fiskeindustrien. (12.11.2004)

Pressemelding

Nr.: 176/2004
Dato: 12.11.2004

Verdiskaping i fiskeindustrien

Kommunal- og regionaldepartementet har bevilget 2 millioner kroner til Norsk Tradisjonsfisk. Norsk Tradisjonsfisk har som hovedmål å øke verdiskapingen i fiskeindustrien. Dette skjer blant annet gjennom et prosjekt der nettverksbygging mellom lokale produsenter, produktutvikling og kvalitetsmerking av fisk står sentralt. Norsk Tradisjonsfisk har nettverk fra Agder-fylkene i sør til Finnmark i nord.

- Nye former for næringsutvikling knyttet til fiskerisektoren er særlig viktig for mindre lokalsamfunn med omstillingsutfordringer, sier statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet Frank Jenssen. - Dette kan være med på å sikre arbeidsplasser basert på lokale produksjonstradisjoner.

Det er en økende interesse for norske spesialiteter både blant kjedebutikkene og hos forbrukerne. Norsk Tradisjonsfisk har opprettet en egen merkeordning med samme navn for å profilere sine produkter. Ordningen omfatter både kyst- og innlandsfisk.