Historisk arkiv

- Lykke til i Drammen, Husbanken!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Nyhet 22.09.2005

Kommunal- og regionalminister Erna Solberg åpnet onsdag Husbankens nye bygg i Drammen. - Når Husbanken neste år har jubileum, er det en vital og fremtidsrettet 60-åring vi har med å gjøre, sa hun. (22.09.2005)

- Lykke til i Drammen, Husbanken!

Kommunal- og regionalminister Erna Solberg åpnet i går Husbankens nye bygg i Drammen. - Når Husbanken neste år har jubileum, er det en vital og fremtidsrettet 60-åring vi har med å gjøre, sa hun.

Styreleder Monica Mæland, statsråd Erna Solberg og adm. dir. Geir Barvik. Foto: Eline Bjerke.

Fra venstre: styreleder Monica Mæland, statsråd Erna Solberg og adm. dir. Geir Barvik. Foto: Eline Bjerke.

- Det har vært et mål for regjeringen å legge til rette for utflytting av statlige arbeidsplasser og arbeidsoppgaver fra Oslo. Men regjeringen har også vært opptatt av å utvikle våre storbyer og storbyregioner. Med flyttingen av Husbanken hit til Drammen bidrar vi til begge deler, sa statsråden.

Husbanken er i dag et kompetansesenter for hele bolig- og bygningssektoren, og banken er tilført nye og viktige oppgaver. - Jeg er overbevist om at vår satsing på å bekjempe bostedsløshet er i gode hender. Jeg håper også at vi etter hvert får en boligsektor som er mer tilgjengelig – universelt utformet – og at vi får flere miljøvennlige boliger, sa Erna Solberg.

- Jeg får som kjent ikke gleden av å følge Husbanken på så nært hold i årene som kommer som jeg har gjort de fire siste årene. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke Husbanken for et meget godt samarbeid gjennom disse årene, og ønsker dere alle lykke til videre her i Drammen, avsluttet Solberg.