Historisk arkiv

Avtale med New Zealand om arbeidsferie for ungdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 05.07.2005

Fra 4. juli 2005 kan ungdom fra Norge reise til New Zealand og oppholde seg der i inntil ett år for å feriere og med anledning til å ta arbeid for å finansiere oppholdet. På samme måte kan ungdom fra New Zealand reise til Norge og ha de samme mulighetene. (05.07.2005)

Pressemelding

Nr.: 157/2005
Dato: 05.07.2005

Avtale med New Zealand om arbeidsferie for ungdom

Fra 4. juli 2005 kan ungdom fra Norge reise til New Zealand og oppholde seg der i inntil ett år for å feriere og med anledning til å ta arbeid for å finansiere oppholdet. På samme måte kan ungdom fra New Zealand reise til Norge og ha de samme mulighetene.

Bakgrunnen er en avtale som ble inngått mellom Norge og New Zealand i mars i år om gjensidig arbeidsferieordning. Ordningen omfatter borgere av begge land mellom

18-30 år som ikke medbringer barn. I tillegg til å være i den nevnte aldersgruppe, må ungdommen blant annet ha gyldig pass, returbillett og midler til oppholdet.

- Avtalen skal oppmuntre til utveksling, samarbeid og partnerskap mellom de to landene. Dette vil øke ungdoms mulighet til å få arbeidserfaring og kjennskap til vertslandets språk, kultur og samfunn og derved styrke gjensidig forståelse mellom landene, sier statsråd Erna Solberg.

Gjennomføringen av arbeidsferieordningen krever enkelte endringer i utlendingsforskriften. Kommunal- og regionaldepartementet har i samarbeid med Utenriksdepartementet vedtatt de nødvendige endringene, som trer i kraft 4. juli 2005.