Historisk arkiv

En solid dose dårlig samvittighet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Artikkel for nettsidene 15.03.2005

Kommunal- og regionaldepartementet stakk av med seieren i Adresseavisens konkurranse om den beste annonsen i 2004. Annonsen gir folk en solid dose dårlig samvittighet, mener juryen. (15.03.2005)

En solid dose dårlig samvittighet

Kommunal- og regionaldepartementet stakk av med seieren i Adresseavisens konkurranse om den beste annonsen i 2004. Annonsen gir folk en solid dose dårlig samvittighet, mener juryen.

Premien er innrykk av en ny annonse i Adresseavisen til en verdi av 100 000 kroner. Underdirektør Harald Assev mottar det synlige tegn på seieren av Hans Petter Fyhn, Adresseavisen 04.03.2005.

Juryens begrunnelse

"En annonse med en lettfattelig idé som utnytter avisens presentasjonsegenskaper og som har et budskap som er dramatisert på en spennende, interessant og relevant måte. Annonsen evner å stjele folks tid for å påvirke dem, evner å plassere produktet inn i vår daglige virkelighet og evner å sette dagsorden.

Den er fri for pekefinger-budskap og harde fakta der annonsør og byrå foretrekker å la de følelsesmessige argumenter gjøre jobben. Fordommer gjør det vanskelig i dag for mange å skaffe seg et sted å bo, men kanskje blir det lettere når folk har fått en solid dose dårlig samvittighet?

Godt tenkt og flott dramatisert der tekstens form og innhold forsterker budskapet på en elegant måte."

I juryen satt Bente Holta, frittstående konsulent, Bertil Lien, kreativ leder/tekstforfatter i Bennett, Thomas Juul, AD i H&K reklamebyrå, Astrid Lien, AD i Boks reklamebyrå og Kjell Kojen, kreativ leder/researchansvarlig i Adresseavisen.

Harald Assev og Hans Petter Fyhn.
Harald Assev fra Kommunal- og regionaldepartementet og Hans Petter Fyhn, Adresseavisen.

Annonsen (Kitchen reklamebyrå).
Faksimile fra vinnerannonsen.


15.03.2005