Historisk arkiv

Ikke bare møter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Stortingets vedtak om 75 millioner kroner til Finnmark ble diskutert i flere fora da statssekretærene Ellen Inga O. Hætta og Frank Jenssen besøkte Finnmark 13.-14. januar. (18.1.2005)

Ikke bare møter

Stortingets vedtak om 75 millioner kroner til Finnmark ble diskutert i flere fora da statssekretærene Ellen Inga O. Hætta og Frank Jenssen besøkte Finnmark 13.-14. januar.

Hensikten med besøket var å diskutere ”tiltak som kan gi en bedring av situasjonen med hensyn til å skape nye arbeidsplasser i Vardø og andre lokalsamfunn i Finnmark som er i tilsvarende situasjon”, slik Stortinget har vedtatt.

Et møte avholdt mellom departementet og Finnmark fylkeskommune 14. januar. Kommunal- og regionaldepartementet var representert ved statssekretærene Frank Jenssen og Ellen Inga O. Hætta samt representanter fra embetsverket. Tilstede var også politisk rådgiver Jofrid Andreassen, Fiskeri- og kystdepartementet og fylkesmannen i Finnmark, Gunnar Kjønnøy. Konklusjonen var at departementet innen kort tid skulle komme tilbake med enkelte strakstiltak (sysselsettingstiltak i samarbeid med Aetat). Departementet vil bruke noe mer tid til en vurdering av langsiktige tiltak i samarbeid med relevante aktører.

Statssekretær Hætta hadde samme dag møte i Vardø med Aetat, Vardø i Vekst og ordføreren i Vardø, Rolf Einar Mortensen.

Statssekretær Ellen Inga O. Hætta vurderer en kongekrabbe.
Statssekretær Ellen Inga O. Hætta vurderer en kongekrabbe som er oppdrettet i Svartnesanlegget i Vardø. Foto: Kommunal- og regionaldepartementet.