Historisk arkiv

Levanger-ungdom vil ZINO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet (KRD), Cathrin Bretzeg, har lansert et magasin og en DVD som er utarbeidet etter ungdomsprosjektet ZINO. (25.04.2005)

Pressemelding

Nr.: 55/2005
Dato: 25.04.2005

Levanger-ungdom vil ZINO

Statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet (KRD), Cathrin Bretzeg, har lansert et magasin og en DVD som er utarbeidet etter ungdomsprosjektet ZINO.

Lanseringen fant sted på mandag 25. april på Levanger Ungdomshus, Jernbanegaten 13, Levanger.

- Jeg er imponert over den innsatsen og kreativiteten til ungdommene som har deltatt på prosjektet ZINO, sier Bretzeg. Årsaken til at Levanger ble valgt som lanseringssted av KRD, er fordi at her har virkelig ZINO lyktes med å skape et møte mellom ungdommene, foreldre og politikere. De lokalt ansvarlige i Levanger har fokusert på å lytte til barn og unge med innvandrerbakgrunn og deres egne meninger. Musikkfilmen som ble laget ga prosjektet i Levanger et ekstra løft og har virkelig fått smilet frem i departementskorridorene, sier Bretzeg.

Som en oppfølging av ZINO vil kommunalminister Erna Solberg blant annet sende ut et brev til alle landets ordførere og oppfordre dem til å etablere ungdomsråd med egne plasser for ungdom med innvandrerbakgrunn. Ungdomsrådet i Levanger vedtok allerede i 2003 å stille to plasser i rådet til disposisjon for ungdom med innvandrerbakgrunn.

ZINO-prosjektet er et resultat av at KRD ønsket å rette søkelyset mot unge med innvandrerbakgrunn og deres egen beskrivelse av hvordan det er å vokse opp i Norge i dag. I 2004 ble det gjennomført en kommunikasjonsprosess som skulle få frem ungdommenes eget virkelighetsbilde. I tillegg til å skape møteplasser, har ZINO resultert i kortfilmer som ungdommene selv har laget. Filmene gir, på ulike måter, beskrivelser av hvordan det er å vokse opp som etterkommere etter innvandrere i Norge. Filmene er nå samlet på en DVD som er produsert sammen med et magasin. Magasinet presenterer filmene, gir faktainformasjon og stiller spørsmål som kan brukes som diskusjonsgrunnlag av organisasjoner, skoleklasser, fritidsklubber, trossamfunn osv.