Historisk arkiv

Oppsummering av erfaringer i Prosjekt Bostedsløse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 31.05.2005

Husbanken har utarbeidet rapport om erfaringene i Prosjekt Bostedsløse. (31.05.2005)

Pressemelding

Nr.: 115/2005
Dato: 31.05.2005

Oppsummering av erfaringer i Prosjekt Bostedsløse

Husbanken har utarbeidet rapport om erfaringene i Prosjekt Bostedsløse.

- Rapporten oppsummerer erfaringene til deltakerne i dette utviklingsprosjektet. Jeg vil tro at denne rapporten vil være et godt grunnlag for både storbyene og de andre kommunene når erfaringene nå skal videreutviklesTT, sier statsråd Erna Solberg

Det er ulike tiltak som er utviklet. Rapporten konkluderer med at de beste løsningene er ordinære leieforhold der beboerne får tilpassede tjenester fra et ambulerende team. Kollektive boløsninger har kommunene ikke så gode erfaringer med.

Prosjekt Bostedsløse var et nasjonalt prosjekt der målet var å utvikle modeller for å motvirke bostedsløshet. Prosjektet varte fra 2001-2004. De sju største bykommunene Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Drammen deltok sammen med de frivillige organisasjonene Kirkens Bymisjon, Kirkens Sosialtjeneste og Frelsesarmeen. Husbanken har nå kommet med en sluttrapport.

Stortinget sluttet seg i fjor til en videreføring av prosjektet. Denne strategien har fått navnet ”På vei til egen bolig”. Her er det satt konkrete resultatmål for videreføring av innsatsen. Innsatsen vil styrkes og utvides. Alle kommuner inviteres til å delta og det skal legges mer vekt på forebygging.