Historisk arkiv

Regjeringen vil satse på barn og unge med innvandrerbakgrunn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Regjeringen vil nå satse mer på å bedre språkkunnskapene hos førskolebarn med innvandrerbakgrunn, og på å styrke deres foreldres evne til å fremme sine barns muligheter i det norske samfunnet. (04.04.2005)

Kommunal- og regionaldepartementet, Barne- og familiedepartementet, Justisdepartementet, Kultur- og kirkedepartementet og Utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 45/2005
Dato: 04.04.2005

Regjeringen vil satse på barn og unge med innvandrerbakgrunn

Utdanning er viktig for alle barn. Men en del barn med innvandrerbakgrunn begynner på skolen uten å ha gode nok norskkunnskaper til å få tilfredsstillende utbytte av undervisningen. Regjeringen vil nå satse mer på å bedre språkkunnskapene hos førskolebarn med innvandrerbakgrunn, og på å styrke deres foreldres evne til å fremme sine barns muligheter i det norske samfunnet.

- Målet er at alle barn og unge som vokser opp i Norge skal mestre skole og utdanning på lik linje med andre og ha like muligheter i arbeidslivet når de blir voksne, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

- Det kan være en særlig utfordring for de som har innvandret å være foreldre og hjelpe sine barn med skolearbeidet, hvis dagens Norge skiller seg mye fra det samfunnet som de selv har vokst opp i, sier Solberg. Det er ofte slik at de som klarer seg godt på skolen har fått hjelp og støtte av voksne hjemme i sitt skolearbeid.

- Regjeringen ønsker også å satse på språkkartlegging ved helsestasjoner og på språkstimulering i barnehager. Det skal satses mer på foreldreveiledning som er tilpasset minoritetsforeldre, på foreldrerettede tiltak som en del av introduksjons-programmet for nyankomne innvandrere og på tiltak som kan bedre samarbeidet mellom hjem og skole, slår Erna Solberg fast.

Denne satsing er en videreføring av regjeringens handlingsplan fra 2002 ”Tiltak for å øke deltagelsen i samfunnet for barn og unge med innvandrerbakgrunn”. Hovedsatsingen i planen var å styrke språk- og samfunnskunnskapene både hos barn og deres foreldre, få mer foreldresamarbeid i skolen, bedre oppfølgingen av enslige mindreårige, samt øke deltagelsen fra innvandrerungdom i kultur og idrett.