Historisk arkiv

Utforsk mulighetene via nettet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Nyhetssak til nettsidene 08.06.2005

Nettkalkulatoren på www.tiltakssonen.no viser den økonomiske fordelen ved å bo eller etablere en bedrift i en av landets 26 nordligste kommuner.

Utforsk mulighetene via nettet

Nettkalkulatoren på www.tiltakssonen.no viser den økonomiske fordelen ved å bo eller etablere en bedrift i en av landets 26 nordligste kommuner. - Dette er et godt, enkelt og praktisk verktøy for bedrifter og privatpersoner, sier statssekretær Just Hjalmar Johansen.

I Finnmark og Nord-Troms finnes det en tiltakssone som gir næringslivet svært gode rammebetingelser, spesielt for etablering. Ved å legge inn samlete lønnsutgifter i den nye nettkalkulatoren finner en raskt ut den økonomiske gevinsten for bedriften når arbeidstakerne har bostedsadresse i Finnmark og Nord-Troms.

Også familier og enkeltpersoner kan raskt finne ut hvilken økonomisk gevinst de oppnår ved å bo i Finnmark eller Nord-Troms.

- Studielån nedskrives med inntil 25 000 kroner årlig, og familier har både lavere skatt og større barnetrygd. De fleste tiltakene for Nord-Troms og Finnmark går automatisk, noe som betyr at vi ikke reflekterer nok til daglig over de positive ordningene, mener statssekretær Johansen.

Kommunal- og regionaldepartementet bidrar til å finansiere en informasjonskampanje om tiltakssonen, og det er Finnmark fylkeskommune, sammen med Troms, fylkeskommune som utfører den praktiske jobben.

Statssekretær Just Hjalmar Johansen

Statssekretær Just Hjalmar Johansen lanserte nettkalkulatoren på www.tiltakssonen.no. Her kan bedrifter og privatpersoner regne ut den økonomiske gevinsten ved å bo og etablere en bedrift i Finnmark og Nord-Troms.(Foto: Eline Bjerke, Kommunal- og regionaldepartementet)