Historisk arkiv

Vurdering av fylkeskommunen som regional utviklingsaktør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

På oppdrag fra Kommunal- og regionaldepartementet har Nordregio i samarbeid med NIBR gjennomført vurderingen. Det er nå invitert til å komme med kommentarer og innspill på innholdet i rapporten. (31.03.2005)

Presseinformasjon

Nr.: 24/2004
Dato: 31.03.2005

Vurdering av fylkeskommunen som regional utviklingsaktør

I St.meld. nr. 19 (2001-2002)”Nye oppgaver for lokaldemokratiet – regionalt og lokalt nivå” ble det lagt opp til å gjennomføre en vurdering av fylkeskommunene i 2004. Det overordnede mandatet for vurderingen var en gjennomgang av fylkeskommunenes rolle som regional utviklingsaktør og partnerskapets funksjon i den sammenheng. På oppdrag fra Kommunal- og regionaldepartementet har Nordregio i samarbeid med NIBR gjennomført vurderingen.

Fylkeskommunene, kommunene, fylkesmennene, Innovasjon Norge, SIVA, Forskningsrådet, NHO, LO, KS og berørte departement inviteres nå til å komme med kommentarer og innspill på innholdet i rapporten. Rapporten er lagt ut på Kommunal- og regionaldepartementets hjemmeside. Lenke til rapporten.

- Intensjonen med dette er å få innspill og merknader på de virkelighetsbeskrivelser, konklusjoner og anbefalinger som fremgår av vurderingen, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg.

Fristen for innspill til departementet er satt til 30.06.05.