Historisk arkiv

Distriktskommunenes framtid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Statsrådens innlegg på Dyrøy-seminaret 16. september.

Kommunal- og regionalminister Erna Solberg

Distriktskommunenes framtid

Innlegg på Dyrøy-seminaret mandag 16. september 2002

Jeg vil først og fremst takke for invitasjonen til Dyrøy-seminaret. Jeg har blitt fortalt at dette er det tredje i rekken av seminar av denne karakter som arrangeres her i Dyrøy. Av det jeg har sett så langt, er det flott at en kommune med rundt 1300 innbyggere selv står bak det meste av det som skjer her gjennom dugnad og stå-på-vilje. Dere har forstått at samhandling og samarbeid gir resultater. Faktisk registerte jeg nettopp at det hadde blitt 13 flere innbyggere i kommunen i år.

Kommunal- og regionaldepartementet ser denne konferansen og tilsvarende konferanser som viktige arenaer for læring og erfaringsformidling. Ikke bare er det relevante innspill som kommer fra talerstolen, men det viktigste vil jeg si er muligheten til å treffe andre i samme situasjon som en selv, og å få brynt seg gjennom diskusjoner og dialoger.

Mitt innlegg har fått tittelen ”Distriktskommunens framtid”. Det bygger i hovedsak på den distriktspolitiske redegjørelsen som ble lagt fram i slutten av april i år. Statsbudsjettet for 2003, som legges fram i begynnelsen av neste måned, vil ytterligere konkretisere regjeringens politikk for distriktene.