Historisk arkiv

Ungdom i Levanger vil ZINO

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Artikkel for nettsidene 29.04.2005

Statssekretær Cathrin Bretzeg i Kommunal- og regionaldepartementet besøkte Levanger kommune 25. april 2005. Målet for besøket var å treffe ungdommene som hadde produsert filmen i ZINO-prosjektet og å lansere magasinet ZINO. (29.04.2005)

Ungdom i Levanger vil ZINO

Tekst og foto: Sissel Mossing, Kommunal- og regionaldepartementet

Statssekretær Cathrin Bretzeg i Kommunal- og regionaldepartementet besøkte Levanger kommune 25. april 2005. Målet for besøket var å treffe ungdommene som hadde produsert filmen i ZINO-prosjektet og å lansere magasinet ZINO.

Besøket startet med et møte med ordfører Odd Thraning, hvor hun fikk en kort innføring i Levangers historie. Leder for flyktningtjenesten Gunvor Galaaen redegjorde om asyl- og flyktningpolitikken i kommunen. Kultursjef Odd Håpnes fortalte også om Levanger Ungdomshus som skulle besøkes senere på dagen.


På Sjefsgården Voksenopplæring ble statssekretæren tatt i mot av rektor Toril Sundal Leirset.

Skolen har 120 elever og 13 lærere, 1 rektor og 1 miljøarbeider. Her undervises det i norsk både på grunnskoleniva og videregående. Enslige mindreårige asylsøkere får også grunnskoletilbud her. I tillegg har skolen mange andre aktiviteter. Ett av valgfagene er korsang.


Dette koret ønsket velkommen til Sjefsgården med sangen "La oss stå sammen og støtte hverandres håp". De var kjempeflinke.

Skolens visjon er: "Når mangfold blir en ressurs". Denne skolen så ut til å ta vare på alle ressurser som fantes blant elevene.


På Sjefsgården møtte også statssekretæren Willy fra Armenia – han kom til Norge i 2000 og er nå redaktør av Nordlige Regnbue, som er et helgetillegg i Levangeravisa.

Skolen spiller en viktig rolle i introduksjonsordningen.


På Leira mottak fikk statssekretæren en presentasjon av driften av ansvarlig leder Rune Skagen. Dette mottak har vært i drift siden 1990 og har hatt 1 600 beboere. I dag har mottaket 120 beboere. Det er også en egen avdeling for enslig mindreårige asylsøkere.


Så gikk turen videre til Ungdomshuset og møte med ungdommer i Levanger. Her var også ordføreren, representant fra UDI og kultursjefen i kommunen.


Ei jente fra Levanger og en gutt fra Drammen, som hadde møtt hverandre i ZINOs prosjektperiode, var også tilstede på ungdomshuset denne kvelden.


En titt inn i en del av ungdomshuset.


Disse to guttene rappet til stor glede for alle fremmøtte. Filmer fra ZINO-prosjektet ble vist på storskjerm.

Til slutt ble magasinet ZINO og DVDen lansert. Cathrin Bretzeg roste ungdommen for god innsats og ønsket alle lykke til videre.


Ungdomsleder Vigleik fikk også en stor takk for innsatsen.


29.04.2005