Historisk arkiv

Profilering av norsk mat i Tyskland

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Basert på gode erfaringer fra i fjor har Landbruksdepartementet, med SND og Norsk-Tysk Handelskammer som partnere, tatt initiativ til en Norges-profilering på Internationale Grüne Woche i Berlin, 11.-21. januar 2002. Se bilder her (09.01.2002)

Pressemelding

Nr.: 1
Dato: 09.01.2002

Kontaktperson:

Underdirektør Geir Dalholt, 22 24 93 49
Førstekonsulent Gaute Homb Lenvik, 22 24 93 48
Informasjonssjef Ann-Elisabeth Hammer, 22 24 91 05, 958 68 062

Profilering av norsk mat i Tyskland

Basert på gode erfaringer fra i fjor har Landbruksdepartementet, med SND og Norsk-Tysk Handelskammer som partnere, tatt initiativ til en Norges-profilering på Internationale Grüne Woche i Berlin, 11.-21. januar 2002.

Målet er å synliggjøre norsk mat og ferieopplevelser slik at det markedsfører Norge og norsk mangfold på en positiv måte.

De midler LD stiller til disposisjon gjennom SND (ca. 1,5 mill kroner) skal stimulere norske mat- og reiselivsbedrifter til å hente ideer til nye produkter og hente erfaringer for hva som kreves ute når det gjelder produktutvikling og forbrukerrettet markedsføring.

Målet på sikt er lønnsom eksport til Tyskland. Både etablerere samt små og store virksomheter er invitert til å være med (se vedlagte adresseliste)

Den norske standen er på 230 kvm, fordelt på et utstillingsområde, hvor norsk mat presenteres, og en norsk restaurant med norsk mat. Interiøret i restauranten er norsk.

Følgende produkter vil være representert:

Laks, gravet sik, sik - kaviar, rakfisk, smør og geleer, Hardinglam (røkt lam), samisk suppe, røkt rein, spekeskinke og spekepølser av rein, multer, oster, Snøfrisk, Ridder, Jarlsberg, geitost, flatbrød, sjokolade, lefser mm., Lysholm Linie.

Det vil være daglige demonstrasjoner på standen, det vil bli stekt sveler på takke, servert med noe "godt attåt".