Historisk arkiv

Beskyttelse av norsk kvalitetsfisk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Landbruksdepartementet og Fiskeridepartementet ønsker å inkludere fisk og fiskevarer i den nye merkeordningen Beskyttede betegnelser. Merkeordningen gir mulighet for å lovbeskytte opprinnelsesbetegnelser, geografiske betegnelser og betegnelser for tradisjonelt særpreg på landbruksprodukter. (21.05.2003)

Beskyttelse av norsk kvalitetsfisk

Beskyttede betegnelser merkeLandbruksdepartementet og Fiskeridepartementet ønsker å inkludere fisk og fiskevarer i den nye merkeordningen Beskyttede betegnelser. Merkeordningen gir mulighet for å lovbeskytte opprinnelsesbetegnelser, geografiske betegnelser og betegnelser for tradisjonelt særpreg på landbruksprodukter.

Målet med ordningen Beskyttede betegnelser er å bidra til økt verdiskaping og bedre markedsmuligheter for norsk mat, og på samme tid sikre at forbrukerne enklere skal kunne velge produkter med klare særpreg. Ordningen bygger på en tilsvarende ordning i EU, og den norske merkeordningen forvaltes av Statens næringsmiddeltilsynog Matmerk

Høringsfrist for endring av forskrift om Beskyttede betegnelser er satt til 26.06.2003 og Statens næringsmiddeltilsyn er høringsinstans.

21. mai 2003