Historisk arkiv

Dyr har egenverdi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

- Dyreeiere har et personlig ansvar for dyra, og skal sørge for at dyr holdes i miljø som gir god livskvalitet, sa landbruksminister Lars Sponheim da han i dag møtte dyreorganisasjonene. (05.12.2003)

Dyr har egenverdi

- Dyreeiere har et personlig ansvar for dyra, og skal sørge for at dyr holdes i miljø som gir god livskvalitet, sa landbruksminister Lars Sponheim da han i dag møtte dyreorganisasjonene.

Det er et år siden regjeringen la fram Stortingsmelding nr 12: Om dyrehold og dyrevelferd. I dag møtte Sponheim representanter fra drøyt 20 hobby - og kjæledyrorganisasjoner for å diskutere oppfølging av stortingsmeldingen.

-Dyr har egenverdi og har krav på å bli behandlet med omsorg og respekt. Dyreeiere skal ha kunnskap om atferdsbehov, dyrs krav til ernæring og sosialt og fysisk miljø. Det stiller nye krav til alle eiere og formidlere av hobby-, selskaps- og kjæledyr, sa Lars Sponheim. Sponheim understreket også at myndighetene ønsker konstruktive bidrag fra organisasjonene og er avhengige av et godt samarbeid for å iverksette tiltakene som Stortingsmelding nr. 12 legger opp til.

Fra 01.01.2004 går Statens dyrehelsetilsyn inn i det nye Mattilsynet, som overtar ansvaret for dyrehold og dyrevelferd.


5. desember 2003