Historisk arkiv

Krever kortere dyretransporter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Europa Parlamentet har vedtatt at de ønsker maksimalt 8 timers transporttid for dyr. I Norge er transport av dyr regulert i egen forskrift fra 2001 - Forskrift om transport av levende dyr. Maksimal transporttid for slaktedyr er satt til 8 timer. (10.07.2003)

Krever kortere dyretransporter

Europa Parlamentet har vedtatt at de ønsker maksimalt 8 timers transporttid for dyr. I Norge er transport av dyr regulert i egen forskrift fra 2001 - Forskrift om transport av levende dyr. Maksimal transporttid for slaktedyr er satt til 8 timer.

KuDet meste av transporten av levende dyr er transport av slaktedyr. Transport er alltid en stressende situasjon for dyrene. Landbruksdepartementet har i Stortingsmelding nr. 12 Om dyrehold og dyrevelferd foreslått en gjennomgang av det eksisterende regelverket og vil spesielt vurdere om transporttiden er forsvarlig ut fra velferdshensyn. Landbruksdepartementet ønsker eksempelvis ikke å gå inn for dispensasjon i transporttiden på mer enn 8 timer, ut over det som allerede er gitt for Nord-Norge. Departementet vil også styrke kontrollen med at dyr som ikke er egnet for transport blir skilt ut.

10. juli 2003