Historisk arkiv

Lars Sponheim åpner Ottadalen Mølle

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Landbruksminister Lars Sponheim er i dag i Vågå kommune, hvor han skal åpne nybygget til Ottadalen Mølle. Lokale mattradisjoner og lokal matproduksjon er tema når Sponheim besøker Fossheim Hotell og garden Valbjør.(13.05.2003)

Lars Sponheim åpner Ottadalen Mølle

Landbruksminister Lars Sponheim er i dag i Vågå kommune, hvor han skal åpne nybygget til Ottadalen Mølle. Lokale mattradisjoner og lokal matproduksjon er tema når Sponheim besøker Fossheim Hotell og garden Valbjør.

Ottadalen mølle, som Lars Sponheim åpner i dag, står for en kraftfôrproduksjon på 2000 tonn årlig i tillegg til at mølla tar i mot og håndterer alt korn i distriktet.

Både Fossheim Hotell og Valbjør Gard er kjent for å ivareta lokale mattradisjoner og lokal matproduksjon i Ottadalen. Gjennom Senter for matkultur og Brimiprosjektet er Fossheim Hotell blitt en sentral arena for tradisjon, kultur og kunnskap knyttet til lokal og nasjonal mat og kokekunst. Valbjør Gard i øvre Norherad er fra 1600-tallet og har i dag en allsidig drift med vekt på gardsturisme og økologisk jordbruk.