Historisk arkiv

Mer økologisk kjøtt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

15 nye økologiske kjøttprodukter er nå ute i butikkene i Østlandsområdet. Det skjer samtidig som kampanjen Økoinfo 2003, i regi av Statens landbruksforvaltning, oppfordrer forbrukerne til å spørre etter Ø-merket i butikken. (20.10.2003)

Mer økologisk kjøtt

Debio logo15 nye økologiske kjøttprodukter er nå ute i butikkene i Østlandsområdet. Det skjer samtidig som kampanjen Økoinfo 2003, i regi av Statens landbruksforvaltning, oppfordrer forbrukerne til å spørre etter Ø-merket i butikken.

De økologiske kjøttproduktene skal være ute i ca 50 butikker i Oslo, Buskerud og Vestfold i løpet av denne uken. Produktene som er ute på markedet er ferskvareprodukter av svin, lam og storfe samt kjøttdeig. Flere steder vil det være demonstrasjoner og smaksprøver på de nye økologiske kjøttvarene, og i enkelte butikker vil også bonden som leverer kjøttet være til stede.

I sin åpningshilsen til Økoinfo 2003 sa landbruksminister Lars Sponheim , - Det er flere grunner til at vi trenger økologisk landbruk. Ett er at forbrukeren etterspør økologiske produkter, og da er det naturlig at produsentene gir forbrukerne det de vil ha. Han framhevet også at Landbruksdepartementet har et langsiktig mål for satsningen på økologisk landbruk, 10 prosent skal være økologisk dyrket areal i 2010.


20. oktober 2003